Carlsen revalida el títol Destacats

Magnus Carlsen ha revalidat el títol de Campió del Món després de guanyar per 3 a 1 el passat dimecres 30 de novembre (el dia del seu aniversari precisament) a l'aspirant rus Sergei Karjakin. Després d'un empat a 6 en les 12 partides que es van disputar a ritme lent, amb una victòria per cada un i deu empats, es va arribar a quatre partides de desempat a ritme semiràpid de 25min + 10 seg d'increment. 

   Les dues primeres partides del tie-break van finalitzar en taules però van ser completament oposades. Mentre en la primera es van signar unes taules sense moltes complicacions en la segona Karjakin va defensar una posició clarament inferior, jugant únicament amb l'increment del rellotge i demostrant perquè es considerat com un dels millors jugadors del món defensivament. L'actual campió va entrar en un final superior però amb el poc temps va obviar una línia guanyadora. L'aspirant però es va defensar de forma perfecte i va trobar un recurs en l'últim moment per aconseguir l'empat. Aquí era el moment clau on es demostraria la força psicològica dels jugadors. I és on Carlsen va demostrar perquè és el millor. A la tercera partida, on el rus duia les peces blanques, es va trobar que el negre va igualar de forma còmoda, en un final on el negre tenia lleugera avantatge, però la posició era humanament molt difícil, el rus va fer l'error decisiu. Magnus no va perdonar. En l'última Karjakin, amb negres, havia de guanyar per forçar el desempat a partides Blitz. Això va propiciar que l'aspirant jugues siciliana, buscant desequilibrar la posició. No li va sortir bé la jugada i va acabar rebent un 49.Dh6+! que quedarà per la posteritat.

 

RETRANSMISSIÓ

PÀGINA WEB OFICIAL

 

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.