Karjakin guanya el Candidats Destacats

Sergey Karjakin s'ha proclamat campió del torneig de Candidats 2016 després de vencer a Fabiano Caruana a la catorzena i última ronda i venir de guanyar la Copa del Món 2015. D'aquesta manera el Gran Mestre rus, que sostenta el record de ser el Gran Mestre més jove de la història amb 12 anys i 7 mesos, ha aconseguit la plaça pel Campionat del Món que es disputarà a Nova York el pròxim mes de novembre, per retar a Magnus Carlsen (actual campió del Món i número 1 del Món amb més de 50 punts d'ELO de diferència al segon). 

   Es va arribar a l'última ronda del torneig amb una gran emoció: els dos líders, Karjakin i Caruana, s'enfrontaven entre ells. El jugador nordamericà jugava en negres i, segons les bases del torneig, no li servien les taules ja que, en empat de punts, el primer desempat seria el número de victòries el que decidiria i el rus en tenia una més. Per tan Caruana només tenia una opció per guanyar el Candidats i era guanyar. Malauradament en aquest nivell (+2750 i tops 10 del Món) aconseguir guanyar és molt difícil i més jugant amb negres, ja que el blanc té moltes variants per entaular ràpid. Caruana però, va elegir molt bé la obertura, jugant una Siciliana Clàssica, on s'arriba a posicions molt desaquilibrants que pot passar de tot. La partida es va desenvolupar amb el blanc enrocant-se llarg i el negre deixant el rei al centre. Per tan les idees bàsiques estaven bastant clares: el negre havia de tirar els peons del flanc de dama i el blanc intentar obrir el centre. I així va anar. Caruana va aguantar molt bé la posició obtinguent una gran posició amb possibilitats de guanyar. El problema va arribar a la jugada 36, ja amb poc temps pels dos jugadors. Karjakin acabava de sacrificar un peó per obrir el centre i atacar el rei negre. El nordamericà va contrarrestar bé el sacrifici i va optar per un Torre e4 on semblava que obligava al blanc a canviar la torre blanca. A simple vista semblava un bona jugada que simplificava la posició i deixava al negre amb peó de més i grans oportunitats de guanyar. Però Karjakin va veure un impressionant sacrifici de torre que només ell, les màquines i pocs jugadors al món haguessin vist. La jugada deixava al rei negre desprotegit al centre i després d'algunes jugades forçades més Caruana va abandonar al veure que era mat amb poques jugades.

 

La partida decisiva de l'última ronda

 

Inici de l'última ronda

 

Karjakin després de guanyar l'última partida i el torneig

 

PÀGINA WEB OFICIAL

VISOR DE LES PARTIDES

 

Darrera modificació el 24 Maig 2016

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Mitjà

Resum de l'última ronda del torneig de Candidats 2016 amb el GM Pepe Cuenca de chess24

1 comentari

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.