Abel Lázaro campió de Catalunya sub18 online Destacats

Cada any, per les dates de Setmana Santa es disputa el Campionat de Catalunya d'Edats a la Pineda, Salou, durant tota la setmana. Recull a més dels 400 millors jugadors de les categories sub-8 fins a sub-20. Aquest any, per motius de la Covid-19, s'ha acabat suspenent. A l'últim moment, una setmana abans, la Federació Catalana d'Escacs, amb la col·laboració de la plataforma d'escacs online Chess24, va proposar fer el campionat de forma online a través de la seva plataforma. Cal dir que Catalunya és la comunitat amb més jugadors i nivell de tot Espanya, acumulant una tercera part de totes les llicències del país, pel que acabar celebrant el torneig encara que sigui online és un gran encert tant pels mateixos jugadors com pels espectadors per gaudir de les partides.

El torneig consistia en una primera fase oberta a tots els jugadors de cada categoria on els 16 primers es classificaran per una fase final. Aquesta consistiria en una fase eliminatòria de quarts de final, semifinal i final.

Destacar que amb el gran nivell que ha existit en totes les categories vam aconseguir tenir 3 jugadors en les fases finals: Fausto Raviña al sub-8, Abel Lázaro al sub-18 i Marc Cros al sub-20. 

Dels tres olotins va ser únicament Làzaro qui va arribar a la final de la seva pròpia categoria. La final ha consistit en un total de 8 partides a ritme de 3min + 2 segons d’increment. Per tant, la primera persona que arribés a 4.5 punts seria el vencedor. En cas d’empat, si s’arribés al marcador de 4 a 4, es jugaria una partida Armaggedon. Aquest mode d’escacs consisteix en una partida on no existeix l’empat, sempre guanya un dels jugadors. El blanc comença amb 5 minuts en el rellotge i està obligat a guanyar. El negre, per la seva part, compta amb 4 minuts, un minut menys que el blanc, però en cas que la partida acabi en taules contaria com a victòria pel negre.

En aquesta final va ser l'olotí Abel Lázaro qui va guanyar per un ajustat 4.5 a 3.5 davant un matx molt igualat contra el lleidatà Guerau Massagué. Cal dir que els dos jugadors són actualment dues de les promeses catalanes i dos dels millors jugadors espanyols sub-18. A més es coneixen molt bé a l'entrenar junts amb les beques de tecnificació de la federació catalana, a l'haver anat junts a l'any anterior al Campionat d'Espanya i haver jugat prèviament en anteriors tornejos. Des del primer moment del matx es van veure partides molt teòriques on van posar a prova els seus coneixements en les mateixes obertures partida rere partida. La defensa siciliana Pelikan quan Masagué jugava amb negres i la defensa Tarrasch i gambet de dama acceptat quan Lázaro jugava amb negres. En totes les partides es va veure la mateixa dinàmica: 20 primeres jugades teòriques molt estudiades pels dos jugadors, un mig joc on Lázaro en sortia amb poc temps i un final d'infart on podia passar de tot. Dir que tot i que l'olotí tenia menys temps en la majoria de finals va ser qui més bé va jugar en termes generals i qui es va acabant enduent el matx. Molt mèrit dels dos jugadors que, tot i ser partides ràpides, on el temps és un factor clau molt important, es van veure molt bones partides amb un gran nivell sense errors garrafals en les bestretes de temps.

Per últim comentar que aquest mes d'abril el Mestre Català Abel Lázaro, després de realitzar una impressionant lliga amb el primer equip de l'Olot i sumar 7.5 punts en 8 partides davant de rivals d'equips de Primera Divisió Catalana, ha aconseguit superar la increïble barrera de 2300 punts d'ELO FIDE. Això li suposa que entra dins els 5 millors jugadors espanyols sub-18, entre els 250 millors de tot el país i obtenir pròximament el títol de Mestre Fide que atorga la federació internacional d'escacs.

 

Darrera modificació el 24 Ago 2020

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Mitjà

Retransmissió del matx

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.