Aymerich al Catalunya Absolut Destacats

Del pròxim dissabte 30 d'abril fins el dissabte 7 de maig es disputarà el Campionat de Catalunya Absolut d'Escacs 2016. Enguany tenim un dels nostres jugadors, l'Eduard Aymerich, que amb només 18 anys s'ha aconseguit classificar entre els 16 millor jugadors de Catalunya per representar a la província de Girona, després de quedar campió absolut d'aquesta. A més del prestigi que comporta la participació en el torneig també es disputa una gran quantitat de diners amb més de 3.600€ en joc dels qual 1.700€ van pel primer. Cal dir però que el torneig és obviament un dels més durs de Catalunya amb 12 dels 16 jugadors amb més de 2360 FIDE i alguns dels millors jugadors d'Espanya com són els GMs Marc Narciso (2550 FIDE), Josep Manuel López (2549 FIDE), Àlvar Alonso (2540 FIDE) i Levan Aroshidze (2524 FIDE).

   Aymerich parteix com a 15è del rànquing, just per sobre la Campiona de Catalunya Femenina Elisabeth Riera. Al ser un torneig eliminatori on els matxos duren 2 dies (una partida per dia) els enfrontaments de les primeres rondes són els més desequilibrats possibles per tal de que a mesura que avança el torneig vagin quedant els millors jugadors i els duels siguin més interessants. Això fa que el nostre jugador, al ser els matxos de 1r vs 16è, 2n vs 15è, 3r vs 14è,... s'hagi d'enfrontar al segon de rànquing i un dels millors d'Espanya, el GM Josep Manuel López, també conegut com SuperLópez pel seu gran nivell. López parteix com un dels favorits per guanyar el torneig i, amb casi 400 punts d'ELO de diferència amb el nostre jugador, per passar còmodament la 1a ronda. Però no us deixeu enganyar. Tenim molta confiança amb Aymerich que ja ha demostrat un gran nivell de joc i una progressió brutal on amb només 5 anys de federat ha arribat fins aquí. Estem segurs que el jugador Amerenc donarà molta guerra i si SuperLópez es descuida li pot donar problemes i fer la sorpresa forçant els desempats o fins i tot guanyant una de les partides. 

   Per tots els qui voleu seguir el torneig podeu seguir totes les partides cada dia a partir de les 16:30 hores a través de la retransmissió o anar directament a la seu de la Federació Catalana d'Escacs on es jugarà el torneig, posant especial atenció al cap de setmana amb el duel entre Eduard Aymerich i el GM Josep Manuel López. 

 

RESTRANSMISSIÓ EN DIRECTE

ENFRONTAMENTS A CHESS-RESULTS

ENFRONTAMENTS A LA PRIMERA RONDA

ENFRONTAMENTS A LA SEGONA RONDA

 

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.